nieuws

Ook bestaande Munt-klant kan bijlenen voor verduurzaming

Financiële planning 1075

Munt Hypotheken gaat bestaande klanten dezelfde mogelijkheden bieden om energiebesparende maatregelen te financieren als nieuwe klanten. Dat betekent dat ook huiseigenaren die al een hypotheek hebben tot € 9.000 bij kunnen lenen als ze hun woning willen verduurzamen.

Ook bestaande Munt-klant kan bijlenen voor verduurzaming

Met de mogelijkheid 106% van de koopwaarde te lenen als een klant de woning energiezuiniger gaat maken, sluit Munt aan bij een reeks andere geldverstrekkers waar dit al kan. Volgens manager special project Arjen Bijlsma kunnen bij andere partijen echter alleen nieuwe klanten van die regeling gebruikmaken. “Waar mogelijk maken wij geen onderscheid tussen nieuwe en bestaande klanten. Daarom willen we ook de mensen die al een hypotheek bij ons hebben helpen hun woning te verduurzamen.”

Inkomenstoets

In de praktijk betekent dat dat Munt-klanten die al maximaal lenen toch € 9.000 extra kunnen lenen voor verduurzaming. Dit bedrag wordt buiten de inkomenstoets gehouden als iemand binnen 2 jaar na het sluiten van de hypotheek de lening aanvraagt. “Wordt dat na vijf of tien jaar, dan willen we wel eerst weer het inkomen toetsen”, aldus Bijlsma. De precieze voorwaarden is Munt nog aan het inrichten. De nieuwe financieringsmogelijkheden gelden daarom nu al wel voor nieuwe klanten, maar bestaande klanten moeten nog een paar maanden wachten.

Volgens de hypotheekverstrekker willen huiseigenaren pas na ongeveer anderhalf jaar hun woning verduurzamen. Pas dan hebben ze ruimte in hun hoofd om na te denken over energiebesparende maatregelen. Daarvoor worden ze opgeslokt door het regelen van de hypotheek en de verhuizing. Munt gaat klanten en hun adviseur een stappenplan geven dat houvast moet bieden bij verduurzaming.

Reageer op dit artikel