nieuws

Hypotheekaanvraag nu (bijna) gratis bij serviceprovider Romeo

Financiële planning 2191

Hypotheekaanvraag nu (bijna) gratis bij serviceprovider Romeo

Aangesloten kantoren hoeven bij serviceprovider Romeo niet langer te betalen voor hypotheekaanvragen die daadwerkelijk resulteren in een hypotheek. Romeo brengt bij het label Basic Serviceproviding alleen een jaarlijkse administratiefee in rekening bij de adviseurs. Als de hypotheek toch niet doorgaat moet er wel betaald worden.

In het klassieke verdienmodel krijgen serviceproviders een vergoeding van banken en verzekeraars voor de verwerking van aanvragen. De meest serviceproviders brengen daarbovenop nog een vergoeding in rekening bij het aangesloten intermediair, het zij via een verrichtingentarief, hetzij via een vergoeding per dossier.

Basic Serviceproviding

“Het betalen voor een hypotheekaanvraag is achterhaald”, vertelt Martin Keegstra (foto), directeur van Romeo. “Het is vreemd dat serviceproviders aan hypotheekadviseurs een vergoeding vragen, terwijl de geldverstrekker al betaalt voor de verwerking van deze aanvragen. Met de komst van Basic Serviceproviding maken wij het mogelijk dat elke hypotheekadviseur kosteloos een hypotheekaanvraag kan indienen.” aldus Keegstra.

Niet helemaal gratis

Helemaal gratis is de dienstverlening door de Hoornse serviceprovider niet. Het bedrijf brengt aangesloten kantoren jaarlijks € 250 in rekening voor administratiekosten. Ook als de gratis hypotheekaanvraag uiteindelijk niet resulteert in een hypotheek zijn er kosten aan verbonden. Als de aanvraag niet leidt tot een indicatief rentevoorstel of het voorstel wordt niet door de klant geaccepteerd betaalt de adviseur € 100.

Reageer op dit artikel