nieuws

DAK breidt uit met zakelijk krediet via crowdfunding

Financiële planning 526

DAK breidt uit met zakelijk krediet via crowdfunding

DAK Intermediairscollectief breidt de zakelijke dienstverlening uit met kredieten voor ondernemers. Door de toevoeging van crowdfundingplatform Funding Circle aan het assortiment kunnen de leden nu bij DAK terecht voor zakelijke kredieten tussen de € 5.000 en € 250.000.

 

De aanvraag voor een zakelijk krediet dient de intermediair in via de DAK kredietendesk. Hier kan de adviseur een beroep doen op de kennis en vaardigheden van een kredietspecialist en worden de aanvraag en benodigde documenten gecontroleerd. Binnen twee werkdagen wordt een kredietbeslissing genomen. Bij akkoord wordt de ondernemer via het online leenplatform van Funding Circle aan een investeerder gekoppeld en zorgt zo voor de funding van het gevraagde krediet.

Boetevrij aflossen

Bij de beoordeling van een zakelijke kredietaanvraag wordt vooral gekeken of de ondernemer voldoende cashflow genereert om aan de aflosverplichting te voldoen. De looptijd van het zakelijke krediet kan variëren tussen de zes en zestig maanden. Daarnaast kan er door de ondernemer op ieder moment boetevrij afgelost worden.

Tot nu toe 1.600 leningen

Funding Circle is opgericht in 2010 en is sinds 2015 actief in Nederland. Sinds de oprichting heeft Funding Circle meer dan 40.000 bedrijven voorzien van financiering ter waarde van circa € 5 miljard. Zowel consumenten als institutionele beleggers kunnen via het platform investeren. Er zijn sinds de start in Nederland ruim 1.600 leningen verstrekt ter waarde van ruim € 75 miljoen.

Reageer op dit artikel