nieuws

ABN Amro neemt belang in hypotheekversneller Ockto

Financiële planning 2125

ABN Amro neemt met haar Digital Impact Fund (DIF) een minderheidsbelang in de Nederlandse fintech Ockto. Deze app maakt het mogelijk om snel persoonlijke financiële gegevens te verzamelen, bijvoorbeeld voor een hypotheekaanvraag. MoneYou, het online execution only label van ABN Amro, maakt al gebruik van Ockto.  

ABN Amro neemt belang in hypotheekversneller Ockto

Met de investering wil ABN Amro de samenwerking met Ockto verbreden. Daarnaast kan de fintech met het expansiekapitaal sneller groeien, verder professionaliseren en in de toekomst mogelijk ook internationaal opschalen.

Klant aan het stuur

Frank Verkerk, Chief Digital Officer ABN Amro: “Ockto helpt alle Nederlandse consumenten aan de kortste en makkelijkste route naar een financieel overzicht. De app biedt niet alleen een oplossing voor consumenten, het is ook echt een innovatie voor Nederland. Bedrijven kunnen hierdoor veilig verder automatiseren en betere dienstverlening bieden aan de consument. Een win-win situatie waarbij de consument zelf aan het stuur zit.”

Verschillende overheidssites

Met behulp van de Ockto app worden gegevens bij verschillende overheidssites zoals De Belastingdienst, Mijn UWV, Mijn Overheid en Mijn Pensioenoverzicht opgehaald. Ockto toont deze gegevens in de app waar consumenten ze zelf controleren. Vervolgens sturen consumenten via een beveiligde online verbinding de gegevens door naar de derde partij.

GDPR en PSD2

Robert Harreman, CEO en mede oprichter van Ockto: “We zien dat consumenten wel zelfredzamer willen zijn, maar dat het vaak nog te veel tijd kost om de persoonlijke gegevens bij de diverse instellingen te achterhalen.  Met de invoering van de GDPR en PSD2 kunnen consumenten nog eenvoudiger én vooral veiliger de touwtjes in handen nemen als het gaat om hun persoonlijke gegevens. Ockto faciliteert dat.”

 

Reageer op dit artikel