nieuws

Ook doorstromer kan Thuis Hypotheek Centraal Beheer execution only sluiten

Financiële planning 1572

Centraal Beheer breidt de Thuis Hypotheek Online uit. Naast starters kan nu ook een beperkte groep doorstromers zonder advies online een hypotheek afsluiten. De kennis- en ervaringstoets voor die groep is uitgebreider dan die voor starters.

Ook doorstromer kan Thuis Hypotheek Centraal Beheer execution only sluiten

De verzekeraar uit Apeldoorn lanceerde vorig jaar de Thuis Hypotheek Online voor starters. Zij kunnen execution only voor € 495 een hypotheek aanschaffen. Doorstromers kunnen deze hypotheek nu ook zelf online sluiten, maar alleen als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zodra het maatwerk wordt of als er oude en complexe hypotheekvormen in het spel zijn, adviseert Centraal Beheer de klant om advies in te winnen. Zo kan de hypotheek niet worden afgesloten voor nieuwbouw, niet als de klant zzp’er is, niet als de huidige woning nog niet is verkocht en evenmin als iemand een spaar- of beleggingshypotheek wil meeverhuizen. “Op verschillende plekken in de aanvraagstraat verwijzen wij door naar een adviseur”, aldus manager hypotheken Angela Eijlander.

Vertrouwd

Wie de kennis- en ervaringstoets niet haalt, kan volgens Eijlander niet meer online afsluiten. De toets is bovendien uitgebreider dan die voor starters. Eijlander: “Het moet wel vertrouwd zijn. Past het beter om de reis op een andere plek voort te zetten, dan sturen wij graag in de goede richting. De klant kan op elk moment kiezen om advies in te schakelen.”

Reageer op dit artikel