nieuws

Woningmarkt noteert nieuw record: prijsstijging van 9,5%

Financiële planning 1415

Woningmarkt noteert nieuw record: prijsstijging van 9,5%

Opnieuw een record op de woningmarkt: afgelopen maand stegen de huizenprijzen het hardst sinds september 2001. In februari waren koopwoningen gemiddeld 9,5% duurder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

De huizenprijzen liggen nog wel 1% lager dan tijdens de vorige piek, in augustus 2008. Ten opzichte van het dieptepunt in de financiële crisis (juni 2013) zijn woningen nu meer dan een kwart duurder (26,1%), melden CBS en Kadaster.

6% minder verkopen

De prijsstijging gaat gepaard met een daling van het aantal verkochte huizen. De eerste twee maanden van 2018 wisselden er 32.129 woningen van eigenaar. Dat is 6% minder dan in januari en februari 2017.

Reageer op dit artikel