nieuws

Viisi trekt CEO Duitse marktleider aan om groeikansen te benutten

Financiële planning 1284

Hypotheekadviesorganisatie Viisi heeft de voormalige CEO van Interhyp, de Duitse marktleider voor het verstrekken van hypotheken aan particulieren,  aangetrokken. Michiel Goris komt het team van Viisi versterken als adviseur. Het bedrijf wil diens kennis gebruiken om Viisi naar de volgende fase in de groei te brengen.

Viisi trekt CEO Duitse marktleider aan om groeikansen te benutten

Goris maakte de afgelopen tien jaar deel uit van de raad van bestuur van Interhyp, de grootste mortgage broker van Europa en een dochter van ING. Van 2011 tot eind vorig jaar bekleedde hij daar de rol van CEO. Voordat hij bij Interhyp aan de slag ging, had hij vanaf 1997 diverse functies binnen de ING Groep.

Sparringpartner op ooghoogte

Volgens Goris zijn er maar weinig fintech scaleups met voldoende potentie om de markt blijvend te veranderen. Viisi, dat zich heeft gespecialiseerd in hypotheken voor hogeropgeleiden, heeft naar zijn mening wel een strategisch goede uitgangspositie.  “Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van online tools en hoogwaardig advies de juiste dienstverlening voor steeds hoger opgeleide klanten is. Die willen enerzijds meer zelf doen, maar hebben aan de andere kant ook behoefte aan een sparringpartner op ooghoogte. Dat is exact wat Viisi biedt.”

Hypotheekvolume

Tom van der Lubbe, mede-oprichter van Viisi: “Goris is zonder twijfel één van de meest ervaren personen in de Europese hypotheeksector. Met zijn team bij Interhyp heeft hij binnen acht jaar tijd het hypotheekvolume van 5 naar 20 miljard per jaar weten te vergroten. (…) Er komen veel groeikansen op ons af en om die optimaal te kunnen benutten is de ervaring die Goris meebrengt meer dan welkom.”

 

Reageer op dit artikel