nieuws

Upiva voegt WGA ERD toe aan adviesmodule

Financiële planning 653

Volmachtbedrijf Upiva heeft de WGA Eigenrisicodragerverzekering (ERD) toegevoegd aan de Adviesmodule Sociale Zekerheid (ASZ). Upiva spreekt van een zeer belangrijke update.

Upiva voegt WGA ERD toe aan adviesmodule

Werkgevers kunnen zich via het UWV publiekelijk verzekeren voor het risico van (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte werknemers. Werkgevers kunnen het risico voor deze uitkeringen echter ook zelf dragen door eigenrisicodrager te worden. In het geval van Upiva wordt het risico privaat verzekerd in de volmacht bij Mandaat Assuradeuren.

 

Twee keer per jaar

Werkgevers kunnen twee keer per jaar eigenrisicodrager worden, te weten op 1 januari en op 1 juli. De aanvraag moet 13 weken vóór de ingangsdatum door de Belastingdienst zijn ontvangen, dus uiterlijk 31 maart of uiterlijk 30 september. Startende werkgevers kunnen eigenrisicodrager worden op het moment dat zij werkgever worden.

Reageer op dit artikel