nieuws

Private uitvoerders sociale zekerheid bundelen krachten

Financiële planning 1233

Private uitvoerders sociale zekerheid bundelen krachten

Vier private uitvoerders van sociale zekerheid hebben vandaag het Platform Private Uitvoerders Sociale Zekerheid (PPUSZ) opgericht. Het platform heeft als doel om belangen te behartigen van private uitvoerders van de sociale zekerheid.

Het Platform is opgericht door vier uitvoerders: Qare, Robidus, Acture en Flexcom4. Het oprichtingsbestuur wordt voorgezeten door Jasper Coppes, die naast deze functie ook directeur is van Qare. Coppes: “Sinds 2003 hebben we in Nederland de mogelijkheid om eigenrisicodrager te worden. Gedurende de afgelopen negen jaar is er al een hoop geleerd en verbeterd. Maar we zijn er achter gekomen dat het verstandig is om ons als vakgenoten te verbinden.”

Rol beter uitleggen

Met het platform willen de uitvoerders gezamenlijk de rol en positie van private uitvoering beter uitleggen en om tot afspraken te komen met bijvoorbeeld de politiek, werkgevers en vakbonden. Maar ook om nadrukkelijk te streven naar een duurzame inzetbaarheid van aan onze zorg toevertrouwde (ex)medewerkers.”

Maudie Derks

Naast Coppes bestaat het bestuur uit Sven Kelder (Robidus). Hij neemt de functies van secretaris en voorzitter commissie WGA op zich. Maudie Derks (Acture) wordt penningmeester in het bestuur en zit de commissie Ziektewet voor. Paul Nieland (Flexcom4) wordt gewoon bestuurslid.

Reageer op dit artikel