nieuws

NHG gaat Erkend Hypotheekadviseurs bijspijkeren

Financiële planning 1425

NHG gaat Erkend Hypotheekadviseurs bijspijkeren

Hypotheekadviseurs die zijn aangesloten bij de SEH (Stichting Erkend Hypotheekadviseurs) kunnen vanaf nu een deel van hun PE-punten halen via trainingen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). SEH heeft twee trainingen, over acceptatie en woningbehoud, geaccrediteerd. Per training zijn er 3 PE-punten te behalen.

Om hun ‘erkend’-status te behouden moeten de circa 8.500 Erkend Hypotheekadviseurs zich jaarlijks bijscholen door 12 PE-punten te behalen. Tot voor kort was die bijscholing alleen mogelijk via eigen trainingsactiviteiten van SEH. Vanaf dit jaar mogen de hypotheekadviseurs ook cursussen volgen via externe opleiders. Die moeten dan wel door SEH zijn geaccrediteerd.

Acceptatie en woningbehoud

Nationale Hypotheek Garantie ontwikkelde daarvoor twee trainingen. De cursus Acceptatie gaat in op voorbeelden die een adviseur kan tegenkomen bij de acceptatie van hypotheken met NHG. De training Woningbehoud heeft betrekking op de mogelijkheden voor klanten in beheersituaties met NHG. Opleidingsinstituut Lindenhaeghe gaat beide trainingen namens NHG verzorgen.

“Met de trainingen hopen we bij te dragen aan een zo goed mogelijk advies van hypotheekadviseurs aan hun klanten, waardoor een verantwoorde woonfinanciering wordt gerealiseerd”, zegt opleidingscoördinator Kirsten Heezen van NHG in een persbericht. Directeur Bart de Nie van SEH: “We zijn verheugd dat een onafhankelijke organisatie als NHG met ons de handen ineenslaat om het kennisniveau van de Nederlandse hypotheekadviseur te borgen en te bevorderen.”

Reageer op dit artikel