nieuws

Nationale Ontwoekerdag overspoeld met aanmeldingen

Financiële planning 1926

Nationale Ontwoekerdag overspoeld met aanmeldingen

De Nationale Ontwoekerdag op 7 maart in Utrecht, die door Seniorenblad Plus Magazine en de Consumentenbond is georganiseerd, blijkt qua aanmeldingen een succes te zijn. De organisatoren hebben laten weten dat ze op het maximum zitten van 1000 aanmelders.

Tijdens de dag, waaraan onder meer ook MoneyWise en Consumentenclaim en Vereniging Woekerpolis meewerken, kan de doelgroep oudere woekerpolishouders zich gratis laten informeren over de stappen die kunnen worden gezet om misgelopen rendement alsnog terug te halen. De polissen maar laten liggen is volgens Erik Bogaards van Plus Magazine geen optie.

De Nationale Ontwoekerdag is, afgezien van de vele uitzendingen die televisieprogramma’s als Radar al hebben gewijd aan de woekerpolis, een van grootste georkestreerde pogingen om woekerpolishouders in beweging te krijgen.

Gevolgen en confrontaties

Plus-redacteur en mede inititiatiefnemer Erik Bogaards hoopte uit te komen op tussen de 500 en 1.000 aanmeldingen voor de dag die plaatsvindt in het Oude Tolhuys in Utrecht. De dag komt er mede omdat Bogaards merkt dat het onderwerp niet direct leeft onder de lezers van Plus Magazine. “Aan de andere kant is de realiteit dat er met name onder onze lezersgroep van 50 jaar en ouder juist heel veel mensen zitten met beleggingshypotheken en -verzekeringen die vroeg of laat met de gevolgen daarvan worden geconfronteerd. Het is onze taak om hen daar goed over te voorlichten en oplossingen aan te bieden.” Met de 1000 ontvangen aanmeldingen hebben de organisatoren nu de deur voor nieuwe aanmeldingen gesloten.

Reageer op dit artikel