nieuws

Yarden gaat levenstestament aanbieden

Financiële planning 1381

Yarden gaat levenstestament aanbieden

Uitvaartverzekeraar Yarden gaat klanten helpen bij het vastleggen van hun wensen voor hun laatste levensfase. Het bedrijf is daarvoor een samenwerking aangegaan met NuNotariaat. Verzekerden kunnen vanaf nu online een levenstestament afsluiten. Hierin kunnen ze vastleggen hoe ze hun financiën, zorg en uitvaart geregeld willen hebben, als ze dat zelf door bijvoorbeeld ziekte niet meer kunnen.

Uit onderzoek van de  Yarden Afscheidsmonitor blijkt dat maar weinig mensen vastleggen hoe zij hun financiële zaken willen regelen als ze daar zelf niet meer toe in staat zijn. Ruim 70% weet volgens de uitvaartverzekeraar niet wat een levenstestament inhoudt. Veel mensen denken ten onrechte dat het gaat om het verdelen van de nalatenschap.

Rust voor nabestaanden

Als ouderen door bijvoorbeeld dementie of een beroerte niet meer zelfstandig hun zaken kunnen regelen, biedt een levenstestament uitkomst, meent Yarden-directeur Serge Evers. “Het gaat dan om belangrijke keuzes over financiën en zorg die niet kunnen worden gemaakt zonder volmacht. Als daarin ook de uitvaartwensen zijn meegenomen dan geeft het nabestaanden veel rust. Voor hen is het namelijk lastig om keuzes te maken die tegemoetkomen aan de wensen van de betrokkene.”

Eén notarisbezoek

De samenwerking met NuNotariaat behelst een mogelijkheid om online een levenstestament af te sluiten. Verzekerden hoeven maar één in plaats van twee keer in levenden lijve naar de notaris. Volgens Yarden scheelt dit de helft van de notariskosten. Uit eerder onderzoek van de uitvaartverzekeraar bleek dat mensen de kosten voor zorg en andere wensen in de laatste levensfase flink onderschatten.

Reageer op dit artikel