nieuws

Last onder dwangsom voor vermeende aanbieder opties

Financiële planning 583

Last onder dwangsom voor vermeende aanbieder opties

De Autoriteit Financiële Markten heeft naar nu bekend is gemaakt op 24 januari een last onder dwangsom opgelegd aan Capital Force Ltd. Capital Force handelt ook onder de naam Zoomtrader.com via de website zoomtrader.com. Capital Force voldoet niet aan informatieverzoeken van de AFM. De toezichthouder kan daardoor niet vaststellen of de wet wordt overtreden.

 

De AFM vermoedt dat via Capital Force zoheten binaire opties kunnen worden gekocht door Nederlandse consumenten, zonder dat Capital Force van de AFM of een andere Europese toezichthouder een vergunning hiervoor heeft gekregen. Om hier onderzoek naar te doen, heeft de AFM informatie gevorderd bij Capital Force. Capital Force heeft de gevraagde informatie niet binnen de gestelde termijn geleverd.

Maximum van € 50.000

De AFM moet de informatie nog steeds ontvangen. Sinds 12 februari 2018 is Capital Force daarom verplicht de dwangsom te betalen. Iedere dag dat Capital Force niet aan de opgelegde last voldoet, loopt de dwangsom op met €5.000 tot een maximum van €50.000.

Reageer op dit artikel