nieuws

ING voegt met Makelaarsland nieuwe dienst toe aan (ver)koopproces

Financiële planning 1382

ING heeft een belang van 90% in makelaarsbedrijf Makelaarsland genomen. De overname past in de strategie van ING om klanten een digitaal platform te bieden voor hun financiële wensen met aanvullend een breed scala aan woondiensten. Klanten moeten door het hele proces, van het begin van de woonwens tot de aan- of verkoop van het huis, worden ondersteund. 

ING voegt met Makelaarsland nieuwe dienst toe aan (ver)koopproces

 

De acquisitie past in het palet woondiensten dat ING biedt. Naast een makelaarsservice zijn dat onder meer een notarisservice, taxatieservice, energieservice en een bouwtechnische keuring.

Scherp tarief

Vincent van den Boogert, CEO ING in Nederland: “(…)Het is Makelaarsland gelukt om door een combinatie van persoonlijk contact en digitale ondersteuning een unieke klantpropositie in de markt te zetten tegen een scherp tarief. ING gaat Makelaarsland helpen om deze propositie verder te ontwikkelen. Onze samenwerking zal bijdragen aan een betere dienstverlening voor onze klanten.”

Gebruikelijke makelaarskosten

Bij Makelaarsland zijn woningeigenaren zelf actief betrokken, waardoor ze kunnen besparen op de gebruikelijke makelaarskosten. Makelaarsland begeleidde het afgelopen jaar de verkoop van bijna 6.000 woningen en behaalde een marktaandeel van circa 2,5%. Het marktaandeel binnen de internetmakelaardij bedraagt ongeveer 65%. Maandelijks wordt de website van Makelaarsland een kwart miljoen keer bezocht door potentiële huizenverkopers en -kopers.

Zelfstandig opereren

Makelaarsland blijft als zelfstandige en onafhankelijke makelaardij opereren in de markt. ING verkrijgt door de overname een meerderheid (90%) van de aandelen. 10% blijft in handen van Jeroen Stoop, oprichter en CEO van Makelaarsland.

 

Reageer op dit artikel