nieuws

ABN Amro past boeterenteberekening hybride hypotheek aan

Financiële planning 1328

ABN Amro gaat het spaardeel van de hybride hypotheek meetellen bij de berekening van boeterente bij oversluiten. Dat maakte de bank gisteravond bekend in tv-programma Radar. Voor de zomer krijgen zo’n 1.000 klanten een vergoeding.

ABN Amro past boeterenteberekening hybride hypotheek aan

Directeur hypotheken Anton Bosch van ABN Amro zei maandag bij Radar dat zijn bank als een van de eerste het opgebouwde spaartegoed in een hybride hypotheek gaat meerekenen als de hoogte van de boeterente wordt vastgesteld. De bank doet dat volgens hem met terugwerkende kracht. Iedereen die na 14 juli 2016 zijn hybride hypotheek heeft overgesloten wordt alsnog gecompenseerd voor het geld in de ‘spaarpot’ van de lening. Bosch verwacht dat zo’n 1.000 klanten in aanmerking komen voor compensatie.

Aanpassing leidraad

Bosch zei bovendien te verwachten dat de Autoriteit Financiële Markten de leidraad voor boeteberekening gaat aanscherpen op dit punt. Dat vindt hij meer voor de hand liggen dan dat de toezichthouder met andere banken vergelijkbare afspraken gaat maken over de compensatie van klanten die bij oversluiten van hun hybride hypotheek een hogere boeterente betaalden.

De ABN Amro-directeur was overigens bij Radar te gast om toe te lichten waarom de bank in cassatie gaat tegen het oordeel van de rechter over de Euriborhypotheek. Bosch noemde die hypotheek “een eerlijk product voor de klant met een eerlijke prijs”.

Reageer op dit artikel