nieuws

ABN Amro bevecht euriborzaak tot aan Hoge Raad

Financiële planning 1458

ABN Amro bevecht euriborzaak tot aan Hoge Raad

ABN Amro legt zich niet neer bij het oordeel van het gerechtshof in Amsterdam in de zaak rondom euriborhypotheken. Het hof bepaalde in december dat de bank jarenlang te veel rente had gerekend en die schade moet terugbetalen aan duizenden klanten. De bank maakte vandaag bekend in cassatie te gaan bij de Hoge Raad.

“Het kunnen wijzigen van de opslagen is voor de bank nodig voor een gezonde bedrijfsvoering”, stelt ABN Amro. Volgens de bank was de verhoging van de renteopslag in 2009 en 2012 nodig “omdat de marktomstandigheden hiertoe aanleiding gaven”. Om dezelfde reden heeft de bank ook meermaals de opslagen verlaagd, aldus de verklaring op de eigen website.

Kosteloos omzetten

In 2015 oordeelde de rechter al dat de renteopslagen op de euriborhypotheek onterecht waren. Afgelopen december bevestigde het gerechtshof in Amsterdam die uitspraak in hoger beroep. De bank zou klanten vooraf niet goed hebben uitgelegd hoe de voorwaarden van de hypotheek konden veranderen.

ABN Amro zegt nu dat een van de belangrijkste argumenten van de bank niet is genoemd in de uitspraak van het hof. “Tegenover de onzekerheid van opslagverhoging, staat voor klanten de zekerheid dat ze het Euribor-rentetarief altijd kosteloos kunnen omzetten naar een andere, marktconforme rente van de bank”, staat in de verklaring.

 

Reageer op dit artikel