nieuws

Nieuwe verzekering Callas vult WIA-uitkering aan tot gewenst inkomen

Financiële planning 1255

Nieuwe verzekering Callas vult WIA-uitkering aan tot gewenst inkomen

Callas brengt vandaag een nieuw product op de markt waarmee de WIA-uitkering kan worden aangevuld tot een vooraf gekozen inkomen. Deze verzekering geldt bij elke vorm van arbeidsongeschiktheid.

De Callas Inkomensgarantie heeft een looptijd van 5 tot 30 jaar en dekt maximaal 90% van het inkomen, tot € 80.000 bruto per jaar. De aanbieder noemt het zelf een ‘gemaksproduct’. Verzekeringnemers hoeven enkel het gewenste inkomen bij arbeidsongeschiktheid en de gewenste looptijd op te geven.

Meer aandacht voor risico

Callas hoopt dat dit product financieel adviseurs aanzet om oplossingen voor het afdekken van inkomensrisico actiever met hun hypotheekklanten te bespreken. Nu gebeurt dat volgens de dienstverlener nog onvoldoende. Volgens Callas heeft 81% van de hypotheekbezitters een overlijdensrisicoverzekering en slecht 12% een arbeidsongeschiktheidsverzekering. “Dit betekent dat een groot deel van de huizenbezitters een serieus financieel risico loopt in het geval dat ze arbeidsongeschikt raken”, aldus Callas-directeur Arie Koops.

Reageer op dit artikel