nieuws

Nationale Ontwoekerdag moet senioren alsnog bewegen tot hersteladvies

Financiële planning 2253

Nationale Ontwoekerdag moet senioren alsnog bewegen tot hersteladvies

Seniorenblad Plus Magazine en de Consumentenbond organiseren op 7 maart de Nationale Ontwoekerdag. Tijdens de dag, waaraan onder meer ook MoneyWise en Consumentenclaim en Vereniging Woekerpolis meewerken, kan de doelgroep oudere woekerpolishouders zich gratis laten informeren over de stappen die kunnen worden gezet om misgelopen rendement alsnog terug te halen. De polissen maar laten liggen is volgens Erik Bogaards van Plus Magazine geen optie.

Het is, afgezien van de vele uitzendingen die televisieprogramma’s als Radar al hebben gewijd aan de woekerpolis, een van grootste georkestreerde pogingen om woekerpolishouders in beweging te krijgen. Samen bereiken het seniorenblad -betaalde oplage van 250.000- en de belangenorganisatie – ca. 472.000 leden ultimo 2016.

Lezersgroep van 50 jaar en ouder

Plus-redacteur en mede inititiatiefnemer Erik Bogaards houdt rekening met tussen de 500 en 1.000 bezoekers aan de dag die plaatsvindt in het Oude Tolhuys in Utrecht. De dag komt er mede omdat Bogaards merkt dat het onderwerp niet direct leeft onder de lezers van Plus Magazine. “Aan de andere kant is de realiteit dat er met name onder onze lezersgroep van 50 jaar en ouder juist heel veel mensen zitten met beleggingshypotheken en -verzekeringen die vroeg of laat met de gevolgen daarvan worden geconfronteerd. Het is onze taak om hen daar goed over te voorlichten en oplossingen aan te bieden.”

Lezingen en workshops

Tijdens de dag zijn er naar verwachting 30 financieel adviseurs aanwezig die worden aangezocht door life planner Hubrien Meijaard. Zij zullen de woekerpolishouders voorzien van een eerste, gratis advies wat er zou moeten gebeuren met hun woekerpolis. Daarnaast denken de organisatoren aan lezingen en workshops om de rest van de dag te vullen. Onder meer Ab Flipse, voorzitter van de Vereniging Woekerpolis wordt daarbij genoemd als een van de sprekers.

Risico op miljardenclaims klein

Hij ronde onlangs ‘zijn’ deal met Allianz af, waarbij duizenden polishouders van Allianz tekenden voor compensatie en hij het boek sloot. Volgens Flipse zouden meer verzekeraars alsnog een schikking moeten overwegen aangezien de meeste woekerpolishouders volgens hem nauwelijks in beweging komen en het risico van miljardenclaims daarmee verwaarloosbaar klein is. Zelf organiseert hij sinds drie jaar woekertoers. Op de negende editie, in Utrecht in juni 2016, kwamen 800 mensen af, werden 195 juridische adviezen en 265 hersteladviezen verstrekt.

Eerste stap bij ontwoekeren

Wat Bogaards betreft, is de Nationale Ontwoekerdag een succes als de organisatoren lukt om woekerpolishouders te helpen de eerste stap te zetten bij het ontwoekeren. Hij heeft er vertrouwen in dat mensen wel in actie komen zodra ze de ernst van het probleem zien. “Niets doen is geen optie. Dat kost de verzekerden sowieso geld.”

Ontwoekertool

Woekerpolishouders kunnen zich aanmelden via de sites van de Consumentenbond en Plus Magazine. Op de site van het maandblad komt ook de ontwoekertool van PolisRepair te staan. Deze tool staat al op de site van de Consumentenbond.

Reageer op dit artikel