nieuws

Euriborhypotheek ABN Amro op de korrel van Antoinette

Financiële planning 5955

Euriborhypotheek ABN Amro op de korrel van Antoinette

AvroTros Rader besteedt vanavond aandacht aan de zogeheten woekerhypotheek van ABN Amro. Het gaat daarbij om de zogeheten Euriborhypotheek, waarbij ABN Amro eenzijdig en onrechtmatig tussentijds de opslag verhoogde. Nu de bank tot in tweede instantie een rechtszaak heeft verloren willen de gedupeerden nu geld zien.

Zo’n 5.000 huizenbezitters voeren al bijna zes jaar een juridische strijd met ABN Amro over de Euriborhypotheek. Deze hypotheek is gebaseerd op de Euriborrente met een opslag voor de bank. ABN Amro heeft in 2009 en 2012 eigenhandig de opslag met een half én een heel procent verhoogd, terwijl de klanten was toegezegd dat het om een vast tarief zou gaan. Huiseigenaren zouden hierdoor tientallen miljoen euro’s teveel hebben betaald.

Hoger beroep

Eind december 2017 verloor ABN Amro ook in hoger beroep een rechtszaak in deze kwestie die was aangespannen door Stichting Stop de Banken. Het gerechtshof bevestigde het eerdere oordeel van de rechtbank in 2015 dat de bank van tevoren niet goed genoeg had uitgelegd hoe de voorwaarden van de hypotheken konden veranderen. Wel kan de bank nog in cassatie tegen de uitspraak van het hof.

Eindelijk geld

De gedupeerden willen nu  eindelijk geld zien en Lex Makkinje en André Streefkerk van Stop de Banken vertellen hier vanavond over in de Rader-uitzending.

Reageer op dit artikel