nieuws

DFO: Rol van serviceproviders wordt belangrijker

Financiële planning 1757

DFO: Rol van serviceproviders wordt belangrijker

Bureau DFO verwacht dat de rol van serviceproviders in de komende tijd belangrijker zal worden. Een van redenen is volgens het bedrijfsadviesbureau dat adviseurs zich meer willen focussen op het daadwerkelijk geven van advies. DFO heeft de onderlinge verschillen tussen de serviceproviders in beeld gebracht.

De verwachting dat de serviceproviders aan invloed winnen baseert DFO onder meer op de aanname dat het belang van onafhankelijk financieel advies maatschappelijk meer waardering zal krijgen. “Nu al is te zien dat in Europese regelgeving gestimuleerd wordt om termen als ‘advies’ en ‘onafhankelijk’ wettelijke bescherming te geven”, aldus DFO. “Voor financieel adviseurs zal het bij die ontwikkeling belangrijker worden hun klanten ook daadwerkelijk een brede toegang te bieden tot een toereikend aantal aanbieders.”

Digitalisering en transparantie

Daarnaast wijst het bedrijfsadviesbureao op de ontwikkeling van digitalisering en daarmee van transparantie. Dit zou een aanhoudende druk leggen om te blijven investeren in efficiënte bedrijfsprocessen. “Nu al is te zien dat een ruime meerderheid van gebruikers van serviceproviders aangeven dat het gebruik van een of meer serviceproviders een relevante invloed heeft op hun bedrijfsrendement.”

Onderscheidende kracht

Ten slotte zoeken volgens DFO steeds meer kantoren hun onderscheidende kracht in de kwaliteit van advies en intensiteit van het klantcontact en minder in hun backoffice. “Mits goed uitgevoerd kunnen veel administratieve handelingen ook via een serviceprovider plaatsvinden zonder dat hierdoor de waardering van de consument voor het kantoor minder wordt.”

Serviceproviders vergelijken

Om de serviceproviders vergelijkbaar te maken voor de adviseurs heeft DFO een apart onderdeel aan haar venieuwde website toegevoegd. De serviceproviders worden daar vergeleken op basis van kerngegevens waaronder de aanwezige volmachten, de primaire diensten (producten en softwarefaciliteiten) aanvullende diensten (opleidingen), de voorwaarden voor lidsmaatschap en de waardering zoals voor de betreffende organisatie is vastgesteld in het jaarlijkse Bureau DFO Onderzoek serviceproviders

Reageer op dit artikel