nieuws

Werkloosheid op laagste punt in 8 jaar

Financiële planning 762

Werkloosheid op laagste punt in 8 jaar

Het aantal werklozen is voor het eerst sinds augustus 2009 onder de 400.000 gekomen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het UWV. Vooral veel 45-plussers kwamen de afgelopen periode (weer) aan de slag. 

 

Bijna 8,7 miljoen Nederlanders hadden volgens de cijfers van het CBS en het UWV in november betaald werk. Daarmee waren nog nooit zoveel mensen aan de slag. De werkloosheid daalde in een jaar tijd fors, van 499.000 vorig jaar naar 397.000 nu. Er zijn nu ruim 300.000 werklozen minder dan tijdens de piek van de werkloosheid in februari 2014, toen bijna 700.000 mensen geen werk hadden.

Bouw en uitzendbedrijven

Ook  het aantal lopende WW-uitkeringen nam in november af met 6.000 naar 337.000.  Het aantal lopende uitkeringen daalt in bijna alle sectoren, maar het sterkst in bouw en bij uitzendbedrijven. In deze sectoren nam het aantal ww-uitkeringen in een jaar tijd met respectievelijk 44%  en 28% af.

Minder werk in horeca

Alleen in de sectoren landbouw en visserij, horeca en culturele instellingen nam het aantal lopende uitkeringen toe, waarbij het CBS de verklaring zoekt in het gegeven dat er dit seizoen minder werk is in deze sectoren.

 

Reageer op dit artikel