nieuws

Nieuwe franchisenemer Hypotheek Visie binnen 10 minuten gecrowdfund

Financiële planning 1561

De deal was officieel binnen een uur rond maar volgens Hypotheek Visie-directeur Anton vanden Bol was het benodigde geld voor de nieuwe franchisenemer in Emmen er al binnen 10 minuten. Voor de derde keer werd er voor het financieren van een vestiging gebruik gemaakt van Collin Crowdfund. Deze manier van financiering van nieuwe advieskantoren is volgens Vanden Bol steeds vaker noodzakelijk.

Nieuwe franchisenemer Hypotheek Visie binnen 10 minuten gecrowdfund

Eind vorige week kon Remko Klein aan de slag als nieuwe franchisenemer van Hypotheek Visie Emmen. Klein was er al drie jaar vestigingsleider waarna beide partijen een franchiseovereenkomst aangingen. Om de bedrijfsfinanciering rond te krijgen maakte Klein gebruik van crowdfunding. “Bij de start van een eigen onderneming komt veel kijken. Je financiering rond krijgen is een uitdaging. Met hulp van het hoofdkantoor van Hypotheek Visie heb ik mijn onderneming aangemeld en gepresenteerd op de site van Collin Crowdfund. Binnen één uur was de financiering vervolgens rond. Dit geeft wel aan dat er veel vertrouwen is in de toekomst van Hypotheek Visie.”

Zorgvuldige voorbereiding

Volgens Anton vanden Bol (foto), algemeen directeur en eigenaar van Hypotheek Visie, was de gevraagd 150.000 euro zelfs al binnen 10 minuten overschreven. “Maar daar is wel een zorgvuldige voorbereiding aan vooraf gegaan”, aldus Vanden Bol. “Je wordt als centrale organisatie helemaal doorgelicht en dat geldt ook voor de individuele franchisenemers.”

Degelijke partij

Het is al de derde franchisevestiging van Hypotheek Visie die wordt gefinancierd door midddel van crowdfundig. Volgens Vanden Bol is deze manier van financiering noodzakelijk. “Banken willen dit soort zaken niet meer financieren. Van onze kant gaan we ook niet over een nacht ijs. Bij crowdfunding is het belangrijk dat ook de deelnemers zekerheid hebben, dat het ook op de langere termijn een degelijke partij is en dat rente en aflossingsverplichtingen worden nagekomen.”

Investeren in online

Met de doorstart van Emmen als franchisevestiging zit Hypotheek Visie op 50 vestigingen totaal. Een groei naar over de 100 kantoren ziet Vanden Bol niet meer gebeuren. “We werken, in samenspraak met onze vestigingen aan een andere propositie waarbij we online advies kunnen verlenen vanuit onze centrale organisatie in Best. De fysieke vestigingen blijven, want er zullen altijd veel klanten blijven die een adviesgesprek op kantoor willen doen. Maar investeren in online helpt je ook om als advieskantoor in de toekomst op een moderne manier aan je zorgplicht te voldoen.”

Veel belangstelling

Daarbij is het nog even de vraag hoe lang Vanden Bol daar zelf nog een rol bij speelt. De adviesketen staat al sinds dit voorjaar te koop. Vanden Bol verwacht over niet al te lange tijd met nieuws te komen. “Het enige wat ik er nu over kan zeggen is dat er veel belangstelling is.”

Reageer op dit artikel