nieuws

Lesprogramma LEF volledig vernieuwd

Financiële planning 539

Stichting LEF (Leven en Financiën) start de uitrol van een totaal vernieuwd lesprogramma. Het programma, waar het initiatief voor financiële educatie in de afgelopen zeven jaar groot mee is geworden, maakt plaats voor een nieuw programma. Het nieuwe programma moet, door zijn vorm, nog meer impact bewerkstelligen en is dankzij een modulaire opzet flexibeler inzetbaar.

Lesprogramma LEF volledig vernieuwd

LEF heeft bij de ontwikkeling van het nieuwe lesprogramma intensief samengewerkt met een opleidingsdeskundige, het instituut voor Budgetvoorlichting Nibud en een team van gastdocenten. Het programma heeft als doel studenten te helpen en begeleiden bij het maken van hun eigen keuzes op het gebied van geld.  Net als het oude programma is de manier van lesgeven niet gericht op ‘zenden’, maar stimuleert de opzet de studenten om zichzelf de juiste vragen te stellen en concrete doelen te bepalen.

Financiële educatie

LEF biedt via 600 vrijwillige gastdocenten financiële educatie in Nederland. LEF heeft als doel om het financieel bewustzijn van jongeren tussen 15 en 22 jaar te vergroten. LEF wil jongeren helpen begrijpen wat geld kan betekenen en meer inzicht geven in geld en hun persoonlijk gedrag. Uniek aan het programma is dat de lessen op vrijwillige basis door financieel adviseurs uit de praktijk worden ingevuld.

Toekomst en flexibiliteit

Belangrijke vernieuwing is het feit dat het programma in de toekomst bestaat uit drie modules, die samen, maar ook los van elkaar inzetbaar zijn. Dit vergoot de flexibiliteit; de drie lessen vormen een geheel en sluiten perfect op elkaar aan, maar kunnen ook in aparte blokken worden verzorgd.

Interactief

In de afgelopen maanden is het nieuwe programma getest in de vorm van meerdere pilotlessen. “We hebben al veel aanvragen in de pijplijn voor klassen in de komende paar maanden, dus gastdocenten kunnen direct aan de slag om ervaring op te gaan doen met onze nieuwe materialen”, licht LEF-directeur Gijs Wintzen toe. “De oefeningen zijn super interactief en we hebben uiteraard ook de nodige digitale hulpmiddelen toegevoegd aan het programma, zodat het helemaal up-to-date is.”

Reageer op dit artikel