nieuws

Hypotheekrente op laagste stand

Financiële planning 2472

Hypotheekrente op laagste stand

Door de daling van de gemiddelde 10 jaar hypotheekrente (met NHG) vorige week, bereikten alle gemiddelde hypotheekrentes de laagste stand van 2017. Aanbieders als ABN Amro en Aegon voerden renteverlagingen door en zijn net als ING zeer actief op het rentefront in de laatste weken van dit jaar, zo meldt De Hypotheekshop.

Ook Rabobank verlaagde volgens De Hypotheekshop haar rentes. Woonfonds voegde extra tariefklassen toe voor de niet-NHG rentetarieven en volgt daarmee de trend.

Leennormen 2018

Het is gebruikelijk dat geldverstrekkers in de decembermaand de rentetarieven verhogen om het seizoen af te sluiten, enkele kleinere aanbieders gingen daar vorige week al toe over. Bij een aantal geldverstrekkers is het vanaf deze week al mogelijk om een offerte (renteaanbod) aan te vragen met de leennormen van 2018.

Reageer op dit artikel