nieuws

Daling aantal hypotheekaanvragen

Financiële planning 1201

Daling aantal hypotheekaanvragen

Niet alleen het aantal hypotheekaanvragen loopt volgens De Hypotheekshop de afgelopen week terug, landelijk gezien met ongeveer 15% ten opzichte van de week ervoor, ook het aantal verlagingen van de hypotheekrente door geldverstrekkers neemt af. Het gaat daarbij zowel om de hoogte van de aanpassingen als het aantal mutaties.

Alleen Woonfonds en Centraal Beheer verrasten volgens De Hypotheekshop de markt met een forse verlaging op het 5 jaar vast tarief, waardoor de gemiddelde 5 jaar rente deze week wat meer daalde dan de andere gemiddelden.

Laagste stand ooit

Acht van de tien gemiddelde hypotheekrentes die door De Hypotheekshop worden gemonitord (variabel, 5, 10, 20 en 30 jaar vast; met en zonder NHG)  bevinden zich momenteel op de laagste stand ooit. Alleen de huidige gemiddelde 10 en 20 jaar vaste rentes met NHG liggen volgens de hypotheekketen beide met 0,12%-punt nog wat hoger dan het record uit oktober 2016.

Reageer op dit artikel