nieuws

Bijna € 400 miljoen groei in hypotheken voor ABN Amro

Financiële planning 1030

De hypotheekportefeuille van ABN Amro blijft verder in omvang toenemen. In het derde kwartaal van dit jaar kwam er voor bijna € 400 miljoen aan hypotheken voor consumenten extra in de boeken. De kwartaalwinst van de bank viel 11% hoger uit dan in dezelfde periode van 2016.

Bijna € 400 miljoen groei in hypotheken voor ABN Amro

ABN Amro had op 30 september 2017 voor ruim € 151,4 miljard aan hypotheken in de boeken staan. Dat is ruim € 2 miljard meer dan eind 2016. Doordat de marges op hypotheken en andere leningen op hetzelfde niveau bleven, kon de bank winst boeken in een competitieve markt, aldus het kwartaalverslag. Het verslag noemt ook vernieuwing in het hypotheekaanbod, zoals de Verzilver-hypotheek van Florius voor 60-plussers.

Kostenbesparing door digitalisering

Onder de streep hield ABN Amro € 673 miljoen over. Dat is een stijging van 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het operationele resultaat nam met 8% toe tot € 914 miljoen. De totale operationele lasten zakten met 12% tot € 1,2 miljard. Vooral door digitalisering werden er kosten bespaard, schrijft de bank.

ABN Amro werkt bij verschillende onderdelen aan het terugbrengen van zijn personeelsbestand. Het concern verwacht in verband met deze herstructureringen in het vierde kwartaal nog een extra provisie te moeten nemen tussen de € 50 miljoen en € 100 miljoen.

Reageer op dit artikel