nieuws

100.000ste hypotheek voor Hypotrust

Financiële planning 801

100.000ste hypotheek voor Hypotrust

Hypotrust heeft vorige week de 100.000ste klant in de portefeuille bijgeschreven. Bij de mijlpaal gaat het om actieve klanten op het eigen Hypotrust label. 

Hypotrust, net als De Hypotheker en Quion onderdeel van de Blauwtrust Groep, startter in 1993 als eerste ‘non-bank’ van Nederland met het labellen en distribueren van hypotheken met externe funding. In bijna een kwart eeuw werden diverse hypotheekproducten ontwikkeld waarvan er momenteel vijf actief zijn.

27.000 nieuwe hypotheken

Momenteel heeft de actieve hypotheekportefeuille, waartoe ook het vorig jaar geïntroduceerde hypotheeklabel IQWOON behoort,  een volume van € 16,5 miljard en heeft Hyporust met haar assortiment een marktaandeel van circa 6%. Vorig jaar werden ook al 27.000 nieuwe hypotheken gedistribueerd (€ 4,8 miljard).

Aftrek van uitstromers

De organisatie benadrukt dat er de afgelopen kwart eeuw aanzienlijk meer hypotheken zijn verkocht onder het eigen Hypotrust label. De huidige 100.000 actieve klanten zijn het resultaat van de totale nieuwe instroom aan gepasseerde hypotheken onder aftrek van uitstromers, zoals oversluitingen en woningverkopen.

Reageer op dit artikel