nieuws

Hypotheekadviseur Independer draagt prijs voor beste advieskantoor ten grave

Financiële planning 1756

Independer stopt na 7 jaar met de uitreiking van prijzen voor het beste hypotheekadvieskantoor. Dat schrijft het bedrijf aan adviseurs. Reden om de prijs te schrappen is dat Independer sinds dit jaar ook zelf hypotheekadvies geeft en dus ook zelf beoordeeld wordt.

Hypotheekadviseur Independer draagt prijs voor beste advieskantoor ten grave

“We realiseren ons dat de beslissing om hiermee te stoppen een teleurstelling kan zijn”, schrijft Independer aan adviseurs. Het bedrijf laat weten dat goede beoordelingen nog steeds van belang blijven op de site. Hoe beter de beoordeling hoe groter de kans dat een hypotheekkantoor boven in de vergelijking opduikt als consumenten naar adviseurs zoeken. De icoontjes van de winnaars van afgelopen editie blijven nog tot maart 2018 zichtbaar op de website.

In 7 jaar tijd hebben 85 verschillende advieskantoren de Hypotheekprijs van Independer gewonnen. De prijs werd in 25 verschillende regio’s (waarvan één landelijke) uitgedeeld. Sommige kantoren wonnen de prijs zes keer. Laatste winnaar van de landelijke prijs is A&H Finance uit Diemen.

Kort geding over reviews

De laatste Hypotheekprijs werd later onderwerp van een kort geding. Independer wilde Hypotheekplatform Rotterdam schrappen als winnaar en de reviews van deze adviseur van de site verwijderen. Het kantoor had volgens de vergelijkingswebsite klanten aangespoord tot het geven van tienen in hun beoordeling. De rechter oordeelde echter dat deze beschuldigingen niet voldoende waren onderbouwd. Independer mocht de prijs niet afnemen.

Online advies

Voor advieskantoren organiseert Independer een borrel om 7 jaar Hypotheekprijs “op een leuke manier af te sluiten”. Op een novembermiddag gaat directeur Coen de Ruiter met adviseurs in gesprek over online advies. Independer is van plan binnenkort online geautomatiseerd hypotheekadvies te lanceren. “Maar we willen niet alleen over onszelf vertellen; we zijn ook benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp”, aldus de vergelijker.

Reageer op dit artikel