nieuws

Dierendag is ook dag van financiële planning

Financiële planning 490

Dierendag is ook dag van financiële planning

Na de Week van het geld en de Pensioen3daagse is er nu ook ‘World Financial Planning Day’. De internationale organisatie voor financieel planners FPSB heeft vandaag – Werelddierendag – uitgekozen als datum voor de eerste editie van deze themadag.

Met de dag wil de FPSB, waarbij ook de FFP is aangesloten, het financieel bewustzijn van consumenten verbeteren. Dat uit zich in diverse voorlichtingsactiviteiten wereldwijd. “FFP stimuleert in Nederland de financiële bewustwording van de consument op diverse manieren gedurende het hele jaar. Door ondersteuning van onder meer campagnes van Nibud, StartpuntGeldzaken en bijvoorbeeld de Pensioen3daagse wordt de consument geïnformeerd”, laat de Nederlandse federatie van financieel planners weten. World Financial Planning Day wordt vandaag gepromoot met een speciale podcast waarin aan de consument wordt uitgelegd wat de toegevoegde waarde is van een goede financiële planning bij het nastreven van je levensdoelen. De podcast – met als thema ‘hoe financier je je bucketlist?’ – is te beluisteren op FFP.nl.

World Financial Planning Day is onderdeel van de World Investor Week van de internationale beleggingstoezichthoudersorganisatie Iosco. Die wil de spot richten op het belang van voorlichting en bescherming voor beleggers.

Reageer op dit artikel