nieuws

Baas boven baas: Merius doet het deze week binnen 4 uur

Financiële planning 3141

Baas boven baas: Merius doet het deze week binnen 4 uur

Na de hypotheek binnen een week van Rabobank en de hypotheek binnen 24 uur van Florius zet Merius het record een stuk scherper. Deze week geeft de geldverstrekker binnen 4 uur finaal akkoord. Als het dossier voor 13.00 uur compleet en juist wordt aangeleverd, vindt dezelfde dag nog een finaal akkoord plaats.   

Normaliter doet Merius, onderdeel van CMIS Group,  volgens een woordvoerder 2 werkdagen over het geven van een finaal akkoord. De tijd die nodig is voor het beoordelen van de aangeleverde documenten, is echter sterk verkort door het automatiseren van handmatige controles en het aansluiten van externe bronnen. Vooralsnog belooft Merius alleen deze week een hypotheek binnen 4 uur. “Ons midoffice systeem is er helemaal op ingesteld”, vertelt een woordvoerder. “Daarna gaan we kijken hoe het heeft uitgepakt. Je moet bijvoorbeeld ook rekening houden met de bezetting wil je een belofte blijvend kunnen waarmaken.” 

Concurreren op snelheid

Door een volledig geautomatiseerd aanvraagproces verstuurt Merius in de meeste gevallen binnen 2 minuten een rentevoorstel. Volgens HDN doen hypotheekverstrekkers daar gemiddeld 2,8 dagen over. Gemiddeld duurt het aanvragen van een hypotheek in Nederland 20 dagen. Hypotheekverstrekkers spelen hierop in door te concurreren op snelheid. Was er eerst Rabobank met zijn hypotheek binnen een week,  vervolgens kwam ABN Amro-dochter Florius met een hypotheek binnen 24 uur op de proppen.

Nieuw Nederlands record

Het nieuwe Nederlandse record van Merius, zorgt er volgens de geldverstrekker voor dat er spanning wordt weggenomen en er geen kostbare verloren gaat. “Adviseurs kunnen zich hierdoor meer richten op advies en consumenten op hun nieuwe woning of verbouwing”, aldus Merius. 

Reageer op dit artikel