nieuws

ASR alleen nog verder met ORV bij Leven individueel

Financiële planning 1844

ASR alleen nog verder met ORV bij Leven individueel

Vanaf volgend jaar is ASR niet langer actief met nieuwe individuele levensverzekeringen anders dan de overlijdensrisicoverzekering. De verzekeraar bevestigt daarmee een bericht over de ‘uitfasering’ van levenproducten dat begin deze maand verscheen op Cockpit, het extranet voor het intermediair.

 

Per 31 december aanstaande wordt gestopt met het aanbieden van vier levenproducten: de direct ingaande lijfrente (DIL), de Contraverzekering, de Uitgestelde Garantieverzekering en de Spaarhypotheekverzekering. Op de individuele levensverzekeringen biedt ASR vanaf die datum dan alleen nog de overlijdensrisicoverzekering aan.

Veranderende wetgeving

Volgens een woordvoerder was ASR strikt genomen met al deze producten nog actief, al is de markt in zijn algemeenheid voor met name de laatste drie verzekeringen al langer vrijwel totaal weggevallen. “Er is voor gekozen om de vier genoemde producten uit te faseren, omdat de verkoop door veranderende wetgeving en/of het verkrijgen van een beter rendement bij bancaire producten, is teruggelopen.”

Reageer op dit artikel