nieuws

Lakeman vraagt intrekking accountantsverklaring De Facultatieve

Financiële planning 1444

Lakeman vraagt intrekking accountantsverklaring De Facultatieve

De Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie van Pieter Lakeman heeft aan accountant EY gevraagd om zijn goedkeurende verklaring bij de jaarrekening 2012 van de Koninklijke Vereniging voor Crematie De Facultatieve in te trekken. Ook heeft SOBI gevraagd of EY al een intern onderzoek naar de zaak Keizer heeft uitgevoerd.

De Facultatieve raakte eind april in opspraak nadat bekend werd dat -inmiddels- voormalig VVD-voorzitter Henry Keizer het bedrijf in 2012 ver beneden de marktwaarde zou hebben overgenomen en daarnaast zijn vrouw tonnen hebben betaald voor nooit uitgevoerde werkzaamheden voor Facultatieve.

Aangifte tegen Keizer

Medio mei deed Lakeman al aangifte tegen Keizer wegens oplichting. Het was voor de directeur van De Facultatieve het laatste zetje om zijn voorzitterschap van de VVD op te geven.

Intern onderzoek EY

In verband met de tuchtklacht van SOBI tegen Marcel De Kimpe van EY die volgende week wordt behandeld heeft SOBI ook gevraagd of deze accountantsorganisatie al een eigen intern onderzoek heeft uitgevoerd.

Reageer op dit artikel