nieuws

Zomerdip hypotheekaanvragen blijft uit

Financiële planning 746

Zomerdip hypotheekaanvragen blijft uit

Transactieplatform HDN spreekt van een opmerkelijke piek in het aantal hypotheekaanvragen. In juli werden er ongeveer 37.000 unieke hypotheekaanvragen via het Hypotheken Data Netwerk verzonden. Een stijging van liefst 19% ten opzichte van de voorgaande maand, waar normaliter sprake is van een zomerdip.

“Het reguliere seizoenspatroon toont een duidelijk zichtbare afname in het aantal aanvragen in de maanden juli en augustus, waarna het aantal weer gestaag toeneemt vanaf de maand september”, aldus Reinier van der Heijden, directeur HDN (foto).

Regulier seizoenspatroon

In de afgelopen jaren was er bijvoorbeeld een afname zichtbaar van 10% tussen de maanden juni en juli in 2016 en van maar liefst 47% in 2015. “Het is de vraag of de komende maanden zich wèl volgens het reguliere seizoenspatroon gaan ontwikkelen, of dat deze, net als afgelopen maand, ook zullen afwijken” aldus van der Heijden.

Reageer op dit artikel