nieuws

Nieuwe voorzitter voor FFP, maar nog geen directeur in zicht

Financiële planning 930

Nieuwe voorzitter voor FFP, maar nog geen directeur in zicht
Nijmegen 18-07-2017 Rob van den Aker (r) en Marc van Poeteren iov Oostdam en Partners, FFP magazine Foto Raphael Drent, Tiel.

Marc van Poeteren stopt als voorzitter van de Federatie Financieel Planner. Hij draagt per vandaag het stokje over aan Rob van den Aker. Van den Aker is nu ook al lid van het FFP-bestuur. De voorzittersfunctie is dus geborgd, maar de FFP waarin 3800 financieel planners zijn verenigd heeft na het aangekondigde vertrek van Ruud Polet nog geen nieuwe directeur benoemd.

Na een periode van tweemaal drie jaar is de maximale zittingsperiode van Marc van Poeteren geëindigd. De FFP roemt zijn inzet voor een ‘heldere en voor de consument herkenbare structuur van financiële advisering en planning in Nederland’.

Belang financiële planning

Rob van den Aker (51) zegt deze strategie te willen voortzetten: “Wij hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in interne en externe structurering om FFP stevig neer te zetten. Dit helpt ons om het belang van financiële planning sterker uit te dragen. De verantwoordelijkheid ligt namelijk in toenemende mate bij de consument zelf om zijn financiële huishouding naar de toekomst goed in te richten. Financieel planners kunnen daar als geen ander de consument bij helpen om een weloverwogen persoonlijke planning te maken” zegt Van den Aker.

Van den Aker heeft 25 jaar ervaring in de bancaire sector in diverse directiefuncties in zowel de retailmarkt als in de private bankingmarkt. In zijn laatste functie bij de Rabobank was hij verantwoordelijk voor de dienstverlening rondom sparen en beleggen. Hij stopt bij Rabo per 1 september, niet bekend is wat hij daarna gaat doen. Vanaf 2014 is hij bestuurslid bij FFP, een functie die hij eerder van 2005 tot 2013 bekleedde bij Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH).

Geen directeur

De FFP heeft nu wel een nieuwe voorzitter, maar er is nog geen directeur benoemd. De laatste directeur, Ruud Polet, heeft zijn functie deze zomer neergelegd. Hij volgde begin 2016 Bert Sonneveld op. Volgens woordvoerder Clody Derksen is nog niet bekend of er überhaupt een nieuwe directeur wordt benoemd. “We hebben een sterk bestuursbureau. We gaan de rest van het jaar gebruiken om te bekijken op welke manier we ons bestuur het beste kunnen inrichten.” Derksen zegt desgevraagd dat kosten geen aanleiding zijn voor deze bezinfase.

Reageer op dit artikel