nieuws

Wakkerpolis NNclaim versterkt bestuur met oog op spannende woekerpolismaand

Financiële planning 1042

Wakkerpolis NNclaim versterkt bestuur met oog op spannende woekerpolismaand

Wakkerpolis NNclaim heeft het bestuur uitgebreid van twee naar drie personen en zoekt ook nog versterking voor de raad van toezicht. Bovendien is een deelnemersadviesraad in het leven geroepen. Een zwaarder kader is volgens de claimclub nodig om de belangen van gedupeerden van woekerpolissen beter bij te staan. Wakkerpolis NNclaim hoopt komende maand in hoger beroep bij het Kifid een belangrijke gerechtelijk overwinning te boeken.

De deelnemersadviesraad is een nieuwe inspraakmogelijkheid voor gedupeerden van woekerpolissen van NN. Het claimproces moet hierdoor transparanter worden, zegt woordvoerder en advocaat van Wakkerpolis NNclaim Adriaan de Gier. Volgens De Gier neemt het aantal deelnemers toe. Tot nu toe hebben zich 5.500 mensen bij de claimorganisatie aangesloten. Gerechtelijke uitspraken gelden voor alle 500.000 klanten die een woekerpolis bij NN hebben afgesloten. De totale claim bedraagt € 3,2 miljard.

Uitspraak hoger beroep bij Kifid

Bert Jan Tiesinga is afgetreden uit het bestuur van Wakkerpolis NNclaim, omdat hij ook bestuurder is van de overkoepelende koepel Wakkerpolis. Het bestuur is wel uitgebreid tot drie man en bestaat nu uit Marnix Bos, Arco Krijgsman en Ron Gerssen. “De verzwaring is nodig omdat we voorzien dat het een spannende maand gaat worden”, zegt De Gier. “We verwachten later deze maand een uitspraak in hoger beroep van Kifid. Als die uitpakt zoals wij denken, wordt NN veroordeeld tot betaling van eerste kosten. Dat zou dan voor alle klanten gelden, en er is geen beroep meer mogelijk.”

Reageer op dit artikel