nieuws

Wakkerpolis: ‘Catastrofe voor NN van 2,75 miljard’

Financiële planning 6926

Wakkerpolis: ‘Catastrofe voor NN van 2,75 miljard’

Claimstichting Wakkerpolis zegt dat de uitspraak van Kifid NN per klant zo’n €5.500 kan kosten. In totaal gaat het om 500.000 NN-klanten, aldus Wakkerpolis. “Dit is een geweldige afloop voor de klanten van Nationale-Nederlanden.”

De uitspraak in hoger beroep brengt volgens de Stichting definitief duidelijkheid inzake de collectieve claim van Wakkerpolis NNclaim daarover. “Op grond van de uitspraak kan iedereen die vanaf 1990 een beleggingsverzekering bij Nationale-Nederlanden heeft gesloten, die kosten nu terugclaimen. Per klant gaat het om ca. € 5.500 en totaal om 500.000 NN-klanten.”

Gamechanger

De zaak heeft elf jaar gelopen en er is zes jaar geprocedeerd, stelt Wakkerpolis. “Nationale-Nederlanden heeft kosten noch moeiten gespaard om dit te voorkomen, maar heeft definitief verloren: de Eerste kosten zijn volgens het Kifid onterecht ingehouden. Nationale-Nederlanden kan deze uitspraak niet meer aanvechten”, aldus Adriaan de Gier, advocaat van Wakkerpolis.
Hij kwalificeert de uitspraak als een ‘gamechanger in de woekerpolisaffaire’.

Gelijk behandelen

Of alle benadeelde polishouders zich zullen melden is de vraag. Bij de verschillende claimstichtingen zijn zo’n 150.000 consumenten aangemeld. De Gier vertegenwoordigt met Wakkerpolis NN Claim 5.500 consumenten. “Maar je kunt je afvragen of het juist is als verzekeraar om je verzekerden niet gelijk te behandelen”, zegt De Gier. Ook verwacht hij dat meer consumenten zich na deze Kifid-uitspraak zullen aansluiten.

De zaak van Wakkerpolis tegen NN zit nog in de fase van ‘stukken uitwisselen’, zegt De Gier. Hij denkt dat de zaak pas in 2018 tot een uitspraak komt. De zaak van Woekerpolis.nl is eerder aan de beurt, die uitspraak wordt in juli verwacht. “Dit onderwerp van eerste kosten zit ook in die zaak ingevlochten”, zegt De Gier. “Dus voor hen is dit ook goed nieuws.”

Reageer op dit artikel