nieuws

Interbank voorziet verdubbeling consumptief krediet

Financiële planning 1569

Interbank voorziet verdubbeling consumptief krediet

Interbank verwacht een forse stijging van het consumptief krediet de komende 10 jaar die mogelijk tot een verdubbeling van de consumptieve markt kan leiden. Commercieel directeur Robert Doornbos sprak die verwachting eerder deze week uit tijdens het evenement HypoVak in Nieuwegein. Volgens Doornbos is de groei in consumptief krediet te danken aan de dalende verstrekkingsnorm bij hypotheken.

“Wat de consument niet meer binnen de hypotheek kan lenen, zal hij naast de hypotheek doen”, zo stelde Doornbos, die tijdens het evenement de prijs voor beste verstrekker van consumptief krediet binnen sleepte. “Door de dalende loan to value ratio komen huizenkopers niet meer uit met een gewone hypotheek om hun wensen te realiseren. Bijvoorbeeld voor een verbouwing. Zeker als de LTV nog verder gaat dalen, verwachten wij de komende tien jaar een verdubbeling van de markt van consumptief krediet waardoor de adviseur nog meer toegevoegde waarde kan bieden. Natuurlijk gaat de consument extra sparen voor een keuken of een dakkapel. Maar een consumptief krediet met looptijd 10 jaar, is natuurlijk ook een goed alternatief bij het aanschaffen van een nieuwe keuken.”

Nieuw salesteam

Om de groeiende markt voor consumptief krediet binnen het hypotheekadviestraject aan te kunnen, heeft Interbank een nieuw salesteam aangesteld met specifieke expertise op hypotheekgebied.

Reageer op dit artikel