nieuws

Enschedeër licht mensen in financiële nood voor half miljoen op

Financiële planning 2128

Enschedeër licht mensen in financiële nood voor half miljoen op

Een vijftigtal landgenoten zijn door de Enschedeër Henk B (47) voor in totaal 504.000 euro opgelicht. Gisteren werd de aanklacht behandeld tijdens de proformazitting.

Volgens De Twentsche Courant Tubantia kon de verdachte vier jaar lang vrijwel ongestoord zijn gang gaan. Henk B. was in het hele land actief, richtte verschillende nep b.v’s op en bood via het internet financiële hulp aan mensen die in financiële nood verkeerden. Op zijn website wijkopenuwdroomhuis.nl bood hij mensen aan te helpen die bij de bank niet terecht konden voor een hypotheek. In totaal waren er 13 slachtoffers die via de Enschedeër een hypotheek hadden aangevraagd. Eén van zijn firma’s, genaamd Uw Advies, ‘hielp’ mensen op wiens salaris beslag was gelegd.

Geraffineerd, gemeen en totaal geen mededogen

Het programma Opgelicht volgt de zaak al langer en meldt over Henk B.: “Een beroepscrimineel’, ‘geraffineerd, gemeen en totaal geen mededogen’, zo omschrijven slachtoffers Henk B. Hij krijgt hierbij steeds medewerking van zijn schoonfamilie. B. opereert vanuit Zuid Spanje en Nederland. Al jarenlang weet hij uit handen te blijven van justitie en boze gedupeerden”.

Reageer op dit artikel