nieuws

Purmerends adviesbedrijf beboet voor gerommel met krediet

Financiële planning 1003

Purmerends adviesbedrijf beboet voor gerommel met krediet

Het Purmerendse Double RR Holding heeft een boete van € 37.500 van de AFM gekregen. Het adviesbedrijf heeft volgens de toezichthouder diverse overtredingen begaan bij het bemiddelen in krediet. Zo hield het zich niet aan het provisiegebod dat geldt voor kredietbemiddeling.

De AFM heeft 11 dossiers van Double RR onderzocht uit de periode 1 januari 2011 tot en met 23 oktober 2012. De toezichthouder concludeert hieruit dat Double RR “geen beleid heeft gevoerd dat een integere uitoefening van het bedrijf waarborgt.”

Bezoek aan huis

Uit de dossiers bleek onder meer dat dat Double RR het toestond dat consumptief krediet werd verkocht door consumenten persoonlijk te bezoeken. Persoonlijke verkoop van kredieten aan huis is echter verboden. Ook bracht Double RR ‘provisie’ voor het afsluiten van een consumptief krediet rechtstreeks in rekening bij klanten, terwijl de wet voorschrijft dat alleen een vergoeding in rekening mag worden gebracht bij de kredietverstrekker. Daarnaast beschikte het Purmerendse bedrijf niet over procedures en maatregelen om een zorgvuldige dienstverlening aan haar klanten te waarborgen.

Reageer op dit artikel