nieuws

Ecg-sensor moet afhaken werknemers door stressklachten voorkomen

Financiële planning 639

Ecg-sensor moet afhaken werknemers door stressklachten voorkomen

Arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir gaat samenwerken met start-up Totem Open Health om bij verzekerden een burn-out als gevolg van te langdurige stressklachten te voorkomen. Met behulp van een ecg-sensor kunnen werknemers tijdens een pilot hun hartfunctie monitoren en overmatige stress voortijdig vaststellen.

Volgens Movir lopen mensen met een te hoog stressniveau vaak te lang door met een ‘burn-out’ als gevolg. Het dochterbedrijf van NN Group stelt dat het herkennen en erkennen van de symptomen lastig is en de hulpvraag daarom ook vaak te laat komt.

Impact op samenleving

In 50% van de gevallen van arbeidsongeschiktheid speelt langdurige stress en burn-out volgens Movir een bepalende rol. Directeur Louis van Drunen: “De impact van een burn-out is groot, zowel voor het individu, als voor zijn of haar omgeving, als voor de gehele maatschappij.”

Algoritme en app

Op basis van data uit ecg-sensoren die Totem gebruikt, kan de mate van stress gedetecteerd worden. Een algoritme en een nog te ontwikkelen app moeten uiteindelijk de gebruiker aansporen om tijdig hulp te zoeken, zodat burn-out voorkomen kan worden.

Hacketon

Totem gaat tijdens de hacketon Dutch Hacking Health van 19 t/m 21 mei de ecg-sensoren testen bij 75 werknemers, waarbij wordt gedacht aan de doelgroep coassistenten in ziekenhuizen. Vervolgens wordt de verzamelde data geanalyseerd om zo te komen tot een algoritme om stress vroegtijdig te signaleren. De eerste bevindingen en resultaten worden later deze maand verwacht.

Reageer op dit artikel