nieuws

AFM doet medio 2017 verslag van nazorg verzekeraars aan klanten met woekerpolis

Financiële planning 1432

AFM doet medio 2017 verslag van nazorg verzekeraars aan klanten met woekerpolis

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is bezig met een uitgebreide eindcontrole naar het ‘activeren’ van klanten met een hypotheek- of pensioengebonden beleggingsverzekering. Medio 2017 brengt de toezichthouder aan alle verzekeraars verslag uit over deze nazorg aan woekerpolisklanten. Voor overige beleggingsverzekeringen hebben verzekeraars tot eind 2017 om hun klanten te informeren en stappen te laten nemen om hun situatie te verbeteren.

Verzekeraars moesten eind 2016 al hun klanten met een hypotheek- of pensioengebonden beleggingsverzekering hebben ‘geactiveerd’. Dat bepaalde de AFM in een rapport over nazorg aan woekerpolisklanten uit 2015. Onder ‘activeren’ verstaat de branchewaakhond dat verzekeraars klanten aanzetten tot het inzicht krijgen in de financiële situatie van hun polis. Ook moeten klanten worden ondersteund bij het nemen van stappen om hun situatie te verbeteren.

Verzekeraars publiceren resultaten

Op dit moment is de AFM bezig met de eindcontrole over het activeren van klanten. De toezichthouder verwacht verzekeraars medio 2017 verslag uit te kunnen brengen van hun eindresultaten. Het Verbond van Verzekeraars zal een totaaloverzicht van die resultaten publiceren op de website. Ook publiceren verzekeraars hun eigen resultaten op de eigen website.

Daarnaast loopt nog de AFM-controle van overige beleggingsverzekeringen. Voor deze categorie hebben verzekeraars tot eind 2017 de tijd om klanten te activeren. Ook die resultaten zullen uiteindelijk op de website van het Verbond en van de individuele verzekeraar worden gepubliceerd.

Reageer op dit artikel