nieuws

Stevige plus voor hypotheekaanvragen via HDN

Financiële planning 1580

Stevige plus voor hypotheekaanvragen via HDN

Er zijn in februari 2017 ongeveer 30.600 unieke hypotheekvragen via transactieplatform HDN verzonden. Dat is zo’n 15% hoger dan in januari 2017, toen er zo’n 26.700 aanvragen werden verzonden. In vergelijking met februari 2016 is circa 20% meer aanvragen verzonden.

“Deze stijging van maand op maand volgt het reguliere seizoenspatroon, waarin in de maand februari over het algemeen een hoger aantal aanvragen via HDN wordt verzonden”, aldus directeur Dorine van Basten. Zij vertrekt in mei bij HDN en geeft het stokje dan over aan een nieuw, driekoppig bestuur.

Positieve invloed rentestijgingen

Uit een rondgang onder enkele adviseurs blijkt ook de rentestijgingen van enkele hypotheekaanbieders in de afgelopen weken van positieve invloed zijn geweest op de stijging van het aantal hypotheekaanvragen.

30-jaars rente ‘runner up’

Ook constateren zij een verschuiving in de rentevaste periode. “Steeds meer consumenten kiezen voor langere rentevaste perioden door de huidige lage rentestand’, licht Van Basten toe. De 10-jaarsrente is nog steeds het meest populair, op de voet gevolgd door 20 jaar vast. En sinds kort is de 30-jaars rente is de ‘runner up’.

Reageer op dit artikel