nieuws

NVHP begint opleiding erkend hypothecair planner met UWV

Financiële planning 1892

NVHP begint opleiding erkend hypothecair planner met UWV

De Nederlandse Vereniging voor Hypothecair Planners (NVHP) en het UWV zijn in Amersfoort gestart met een 7 maanden durende beroepsopleiding tot erkend hypothecair planner. Als het een succes wordt, willen de twee partijen de opleiding ook elders in Nederland gaan aanbieden.

In korte tijd worden kandidaten opgeleid voor Wft Basis, Wft Vermogen en Wft Hypotheken. Als ze die diploma’s hebben gehaald, volgen ze de Leergang Hypothecair Planner. Het hele opleidingstraject duurt 7 maanden, inclusief stages van één à twee dagen in de week.

200 onvervulde vacatures

De NVHP heeft initiatief genomen tot de opleiding met UWV vanwege de vele vacatures die er zijn. “Op dit moment zijn er bij onze leden meer dan 200 vacatures die niet vervuld kunnen worden. In de praktijk ontstaat dan al snel de situatie dat de ene onderneming een erkend hypothecair planner bij een ander bedrijf gaat werven. Het probleem van de ene ondernemer is dan misschien opgelost maar de andere ondernemer krijgt er dan weer een probleem bij. De belangrijkste oplossing is te zorgen dat er nieuwe instroom is van erkend hypothecair planners”, zegt bestuurslid Maaike Verhoef.

Vorige week zijn 21 deelnemers aan de opleiding van NVHP en UWV begonnen. Kandidaten moesten hbo-niveau hebben en ervaring in de financiële sector. Als de opleiding een succes wordt wil de NVHP ook in andere delen van het land de samenwerking met het UWV zoeken om meer erkend hypothecair planners op te leiden.

Reageer op dit artikel