nieuws

NN combineert huizen zoeken en hypotheek vergelijken in nieuwe app Brickler

Financiële planning 2401

Nationale-Nederlanden heeft deze week de bètaversie van Brickler op de markt gebracht, een app die de functionaliteit van Funda combineert met hypotheekvergelijkingen. In een toekomstige versie wordt de app bovendien uitgerust met een module voor hypotheekadvies.

NN combineert huizen zoeken en hypotheek vergelijken in nieuwe app Brickler

Met Brickler, een zelfstandig opererende start-up van de verzekeraar, mikt NN op mensen die tijdens het zoeken naar een nieuwe woning direct willen weten of een droomhuis binnen hun financieringsmogelijkheden liggen. Met de app kun je zoeken naar koopwoningen, uitrekenen wat je te besteden hebt en hypotheekverstrekkers vergelijken. Om inzicht te geven in de financiële gevolgen van een voorliefde voor een bepaald huis, geeft de app bij iedere woning een indicatie van de bruto maandlasten.

Inspiratie van Tinder

De ontwikkelaars van Brickler hebben zich laten inspireren door datingapp Tinder. Door te swipen plaats je huizen bij je favorieten. Je account kun je koppelen aan dat van je partner. Als die hetzelfde huis naar de favorieten swipet, zie je direct dat je “een match” hebt.

Advies in volgende versie

Gebruikers kunnen zelf kiezen met welke hypotheekverstrekker ze in zee gaan, dat hoeft niet per se een hypotheek van Nationale-Nederlanden te zijn. In de huidige versie van de app zit nog geen hypotheekadvies, maar het is de bedoeling dat Brickler-gebruikers in de toekomst een adviseur kunnen inschakelen of rechtstreeks een hypotheek kunnen afsluiten bij een van de aangesloten hypotheekaanbieders.

Reageer op dit artikel