nieuws

Binck en De Giro storten zich op lijfrentemarkt

Financiële planning 2762

Binck en De Giro storten zich op lijfrentemarkt

Online beleggingsaanbieders De Giro en BinckBank gaan lijfrenterekeningen aanbieden. Ze spelen daarmee in op een nieuwe wet die het mogelijk maakt dat ook beleggingsondernemingen lijfrenteproducten mogen aanbieden. Die wet is deze week aangenomen door de Eerste Kamer, schrijft het FD.

Daarmee werpen ze zich op als concurrent voor de reguliere aanbieders van (bankspaar)lijfrentes. Directeur Gijs Nagel van De Giro zegt in het FD dat hiermee een nieuwe mogelijkheid komt voor particulieren die fiscaal gunstig willen sparen voor hun pensioen: “Tot vandaag werd men beperkt tot de keuze tussen een collectief pensioen en een handvol aanbieders van vaak dure huisfondsen.” Klanten kunnen zelf bepalen waar ze hun geld in investeren. “Daarnaast zullen lagere kosten altijd een positieve invloed hebben op het eindresultaat van opgebouwde vermogens.” Beleggen kan in aandelen, trackers, obligaties en beleggingsfondsen.
Vorig jaar concludeerde MoneyView dat het huidige lijfrenteaanbod weinig tot geen rendement oplevert.

Afkopen of omzetten

De nieuwe mogelijkheid voor beleggingsinstellingen is onderdeel van de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer. Onder de nieuwe wet moeten dga’s kiezen of ze hun opgebouwde pensioen fiscaal aantrekkelijk afkopen of omzetten in een oudedagsvoorziening op de balans van de onderneming. De Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen verwacht dat maar weinig dga’s voor afkoop gaan kiezen.

Reageer op dit artikel