nieuws

Achmea draagt nog dit jaar de hypotheekadministratie over aan Quion

Financiële planning 3448

Achmea draagt nog dit jaar de hypotheekadministratie over aan Quion

Achmea zal dit jaar nog de administratie en het leeuwendeel van de beoordelingsactiviteiten overdragen aan hypotheekservicer Quion. De verzekeraar bevestigt dit in de vanmorgen gepresenteerde jaarcijfers. Beide partijen hadden hiervoor al bijna een jaar geleden een overeenkomst getekend.

Achmea Bank, verantwoordelijk voor de hypotheekmerken FBTO, Woonfonds, Centraal Beheer en Avéro Achmea, beheert een hypotheekportefeuille van € 11,9 mrd ultimo 2016. In april 2016 toen Achmea en Quion hun samenwerking kenbaar maakten was dit nog ongeveer € 12,5 mrd. In de jaarcijfers over 2016 staat te lezen dat dit te wijten is aan vervroegde aflossingen in combinatie met lagere instroom van nieuwe hypotheken

Kosten structureel verlagen

Met de uitbesteding van de hypotheekadministratie aan Quion wil Achmea Bank haar dienstverlening naar klanten te verbeteren en haar kosten structureel te verlagen. Dit past binnen de doelstellingen van het veranderprogramma Versnellen & Vernieuwen dat Achmea in 2014 startte en dat vorig jaar officieel werd afgerond.

Nieuwe hypotheekproductie

Voor de nieuwe hypotheekproductie werkt Achmea al samen met Quion. Zo introduceerde Centraal Beheer vorig jaar april in samenwerking met Achmea Bank in april de Thuis Hypotheek, waarvoor de administratieve verwerking door Quion wordt uitgevoerd. Ook Woonfonds is in 2017 al aangesloten op het administratieve systeem van Quion, net als Hypotrust en De Hypotheker onderdeel van de Blauwtrust Groep.

Reageer op dit artikel