nieuws

Stress duwt fysiotherapeut richting arbeidsongeschiktheid

Financiële planning 1029

Stress duwt fysiotherapeut richting arbeidsongeschiktheid

Eén op vijf fysiotherapeuten raak korte of langere tijd arbeidsgeschikt door stress. Dat concludeert inkomensverzekeraar Movir op basis van een inventarisatie onder 715 fysiotherapeuten. Vooral de administratieve lasten jagen de therapeuten over de kling.

Meer dan een op de drie fysiotherapeuten tussen de 35 en 44 jaar geeft aan last te hebben van fysieke spanningsklachten. Het onrustige gevoel en het piekeren, waar 62 procent van de 35-44 jarigen mee kampt, zorgt voor een continue vermoeidheid. Louis van Drunen, directeur van Movir; “Als je daar de administratieve druk die deze beroepsgroep ervaart bij optelt, dan is het wachten totdat het misgaat. In onze portefeuille zien we dan ook veel uitval bij fysiotherapeuten die ouder zijn dan 55 jaar.”

Gewoon harder doorwerken

Verreweg de meerderheid bespreekt stress gerelateerde klachten met zijn of haar partner, maar 16 procent van de respondenten geeft aan gewoon harder door te werken.”‘De werkdruk kunnen wij moeilijk wegnemen als arbeidsongeschiktheidsverzekeraar, maar wij willen wel duurzame arbeidsgeschiktheid bevorderen. Dat begint met open communiceren en de knelpunten bespreekbaar maken voordat het allemaal teveel wordt. Onze verzekerden kunnen hiervoor kosteloos en anoniem terecht bij ons coachingslabel Elestia”, aldus Van Drunen.

Reageer op dit artikel