nieuws

Delta Lloyd heeft primeur met eerste NHG-hypotheek voor startende zzp’er

Financiële planning 1779

Delta Lloyd heeft primeur met eerste NHG-hypotheek voor startende zzp’er

Deze week is de eerste hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor startende zzp’ers afgesloten bij Delta Lloyd. Vanaf 1 december verstrekt het Waarborgfonds Eigen Woningen NHG aan zzp’ers die minimaal twaalf maanden zelfstandig werken. Die termijn lag voorheen nog op drie jaar.

Zelfstandigen kunnen sinds 1 december 2016 terecht bij SNS, Delta Lloyd, BLG Wonen, Aegon Hypotheken en RegioBank voor een hypotheek met NHG. Hiermee kan een woning gefinancierd worden met een koopsom tot € 245.000 (vanaf 1 januari 2017). Andere geldverstrekkers kunnen ook aansluiten op dit initiatief. Zo start Woonfonds per 1 januari 2017 en kan men binnenkort ook bij NIBC Direct terecht.

Experts voor vaststellen toetsinkomen
Om te bepalen of het inkomen toereikend en bestendig is, heeft het WEW experts ingeschakeld die het toetsinkomen vaststellen. Er wordt meer gekeken naar iemands verdiencapaciteit, waarbij het niet uitmaakt binnen welke contractvorm iemand zijn inkomen heeft verdiend.

Gijsbert van Lieshout van adviesbedrijf Zorgeloosch, dat de eerste hypotheek met NHG voor startende zzp’ers sloot, is tevreden met de werkwijze. “Het vaststellen van het toetsinkomen geeft onze klant al in een vroeg stadium inzicht of een hypotheek met NHG mogelijk is op basis van het ondernemersinkomen. Als alles in orde is kan na bepaling van het toetsinkomen gewoon het reguliere hypotheektraject worden gevolgd. Het proces is nu dus niet alleen voor de voor de zzp’er vergemakkelijkt, maar ook voor de adviseur”

Al tientallen aanvragen binnen
Raadhuys Tax Legal Accounting stelde het inkomen in dit geval vast. Het bedrijf stelt sinds de bekendmaking van het initiatief door NHG begin deze maand al tientallen aanvragen te hebben ontvangen.

Reageer op dit artikel