nieuws

Centraal Beheer biedt Thuis Hypotheek nu voor € 495 online aan

Financiële planning 3582

Centraal Beheer biedt Thuis Hypotheek nu voor € 495 online aan

Centraal Beheer lanceert vandaag de Thuis Hypotheek Online, een nieuw platform waarmee de consument, zonder advies, voor €495 een hypotheek kan sluiten. Hiermee speelt Centraal Beheer in op de toenemende vraag van de consument om steeds meer financiële zaken zelf én online te regelen. In oktober stelde de verzekeraar de Thuis Hypotheek al open voor execution only via Hypotheek24.

Robin Clements, directeur bij Centraal Beheer: “Voor een groot deel van de klanten is persoonlijk advies de beste oplossing, maar een groeiend aantal klanten wil graag een hypotheek eenvoudig online sluiten. Met de toevoeging van een online propositie voor hypotheken maken we ons aanbod compleet. ”

Gerichte leads voor complexere aanvragen
In april introduceerde Centraal Beheer de Thuis Hypotheek bij het intermediair, waarmee de Achmea-dochter gelijk de banden met de adviseur aanhaalde. Clements: “Met de Thuis Hypotheek Online richten we ons op een selecte doelgroep binnen de startersmarkt. Door online aanwezig te zijn met dit aanbod genereren we ook gerichte leads voor complexere aanvragen voor de met ons samenwerkende adviseurs. De klant kan op ieder moment kiezen om het proces te vervolgen bij een adviseur”. Angela Eijlander, manager Hypotheken van Centraal Beheer: “Op deze manier kunnen we de klant van dienst zijn in de volledige klantreis. Van oriëntatie tot afsluiten. De klant kiest.”

Mooi samenspel tussen aanbieder, adviseur en consument
Martin Keegstra, directeur van serviceprovider Huismerk, ziet de toegevoegde waarde van de Thuis Hypotheek online: “De consument moet de vrijheid in keuze hebben en daarom vinden wij het goed dat een partij als Centraal Beheer hierop inspeelt. Hierdoor ontstaat een mooi samenspel tussen aanbieder, adviseurs en de consument. Wij zijn ervan overtuigd dat een groot deel van de consumenten dat advies wenst, dat ook actief zal opzoeken.”

Verplichte begeleidingstoets en kennis- en ervaringstoets
Alleen consumenten die in staat zijn zelfstandig afgewogen financiële keuzes te maken mogen gebruik maken van de Thuis Hypotheek Online. Een begeleidingstoets en volgens Centraal Beheer “pittige kennis- en ervaringstoets” maken daarom deel uit van het afsluitproces. Eijlander: “Het afsluiten van een hypotheek is voor de meeste mensen een grote financiële beslissing in hun leven. Wij vinden het daarom belangrijk dat de consument zich voldoende bewust is van de risico’s en gevolgen voor zijn/haar financiële situatie. Tegelijkertijd willen we wijzen op de risico’s en verantwoordelijkheden zonder de toegankelijkheid voor de consument geweld aan te doen. We denken dat we daar met dit platform goed in zijn geslaagd.”

Reageer op dit artikel