nieuws

Offline hypotheekaanbieder kan deur binnen vijf jaar sluiten

Financiële planning 1665

Offline hypotheekaanbieder kan deur binnen vijf jaar sluiten

Volgens woonconsumenten zie het er somber uit voor hypotheekverstrekkers die geen mogelijkheden bieden om een hypotheek volledig online af te kunnen sluiten. Binnen nu en vijf jaar zullen deze niet meer bestaan denkt 28% van hen. Dit blijkt uit onderzoek van ICT-bedrijf Hyarchis. 

Hyarchis ondervroeg ruim 1.100 consumenten en ruim 500 professionals uit bankensector, verzekerings-, pensioen- en hypotheekbranche voor het rapport ‘Missie online samenwerken‘. Ook hypotheekprofessionals onderschrijven het belang van online dienstverlening, Maar liefst 46% verwacht namelijk dat volledig online samenwerken met klanten binnen nu en vijf jaar mogelijk is binnen de organisatie. Daar moet dan nog wel stappen in worden gezet. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 2% van de hypotheekprofessionals nu al volledig online samenwerkt. 11% verwacht dat binnen een jaar volledig online samenwerken is geïmplementeerd. Een grotere groep gaat pas op een langere termijn aan de slag: 19% neemt aan dat dit realiteit is tussen vijf en tien jaar. 22% van de professionals uit de hypotheekmarkt denkt nooit volledig online te kunnen samenwerken.

Online hypotheek een vanzelfsprekendheid voor iPad-generatie
Serge Leclercq, commercieel directeur bij Hyarchis: “De hypotheekmarkt bevindt zich in een stroomversnelling. Volledig online samenwerken is dé manier om de druk van de ketel te halen. Op die manier worden bijvoorbeeld al veel fysieke contactmomenten geëlimineerd. Als de huidige iPad-generatie straks hypotheken gaat afsluiten, zal een volledig online afsluitbare hypotheek een vanzelfsprekendheid zijn.”

Reageer op dit artikel